Live-palvelu tutuksi, osa 3: Hintavahdin ja kiinnitysautomaatin käyttö

Kirjoittanut Lotta Lilja on 28.11 .2018 08:39

PKS-hintakiinnitys-blogikuva

Harvalla meistä on aikaa seurata sähkön hintakehitystä päivittäin. Live-palvelussa onkin pari helpottavaa ominaisuutta, joiden avulla voit unohtaa hinnan vahtimisen ja silti varmistaa itsellesi sopivat hintakiinnitykset. Näitä ovat hintavahti ja kiinnitysautomaatti. Priimaplus-asiakkaille tarjoamme myös Hinnankiinnityspalvelua.

Hintavahti

Live-palvelun Hintatarjoukset-välilehdellä pääset tarkastelemaan tulevien hintajaksojen hintoja. Jos hinta ei juuri nyt ole mielestäsi sopiva ja haluat jäädä odottamaan paremptaa hetkeä, hintavahti seuraa puolestasi hintaa ja hälyttää, kun asettamasi hintaraja puhkeaa.

Siirry hintakiinnitykseen

Tee näin: Klikkaa hintatarjoksen yläreunasta "Aseta hintavahti" ja aseta kiinnitysjakson hinnalle valitsemasi ylä- ja alaraja. Esimerkkinä alla olevassa kuvassa talven 2020 (Q1-20) hinnalle asetetaan alarajaksi 4,5 snt/kWh ja ylärajaksi 5,2 snt/kWh. Kiinnityshinnan ylittäessä tai alittaessa asetetun rajan saat ilmoituksen teksiviestillä ja sähköpostiin. Viestin saatuasi voit kirjautua Liveen (ohjeet löydät täältä) ja tehdä haluamasi kiinnityksen. Voit muokata asettamiasi rajoja tai poistaa ne milloin haluat.

hintavahti

Kiinnitysautomaatti

Jos mielessäsi on hinta, jolla haluat kiinnittää hintaa, mutta et halua tai ehdi seurata hintojen kehitystä, kiinnitysautomaatti auttaa. Voit asettaa Liven tekemään hintakiinnityksen automaattisesti hinnan alittaessa asetetun rajan. 

Tee näin: Klikkaa "Kiinnitysautomaatti" -kohtaa hintatarjouksen yläreunassa. Aseta haluamasi raja, esim. kuvan mukainen 4 snt/kWh. Seuraavaksi voit valita kiinnitysmäärän, joko kokonaan tai osittain. Jatka kiinnityksen vahvistamiseen samalla tavalla kuin tavallisen hintakiinnityksen kohdalla. Kun hintaraja alittuu, kiinnitys tulee automaattisesti voimaan. Kiinnityksen toteutuessa saat viestin. Voit muuttaa tai poistaa asettamasi automaatin halutessasi, mutta toteutuneet kiinnitykset ovat sitovia.  

kiinnitysautomaatti

Tervetuloa tutustumaan omaan sähkönkäyttöösi ja käyttämään digitalisaatiota sähkönhankinnan apuna!

Asiakaspalveluumme auttaa mielellään Liven kanssa: asiakaspalvelu@pks.fi tai puh. 013 2663 100 (ma-to klo 8-18, pe 9-18)!

Live-palvelu tutuksi -sarjan osat: 

  1. Käytöt ja kustannukset
  2. Hintakiinnityksen tekeminen
  3. Hintavahdin ja kiinnitysvahdin käyttö (tämä teksti)
  4. Sähkön alkuperän valinta

Aiheet: Pörssisähkö, Live-palvelu, Käyttöopastus, Asiakkaana