Nyt rauhoitutaan joulun viettoon – Mitä sähkövuosi 2021 opetti?

Kirjoittanut Juha Pakarinen on 22.12 .2021 10:15

Lue myyntipäällikkömme jouluterveiset ja poiminnat sähkövuodesta 2021.

Takana on poikkeuksellinen vuosi pörssisähkön ennätyskorkeiden hintojen pyörityksessä. Olemmekin halunneet pitää sinut erityisen hyvin ajan tasalla sähkömarkkinoiden tilanteesta ja mahdollisuuksistasi vaikuttaa sähkölaskusi hintaan.

Vuosi 2021 jää sähkömarkkinoiden historiaan pörssisähkön ennätyskorkeana hintavuotena.

Tammikuu käynnistyi talvisissa merkeissä, kuten mikä tahansa vuosi. Viimeistään kesän ennätyshelteet alkoivat piirtämään ajatusta poikkeukselliseksi muodostuvasta vuodesta. Helle kuumotti päivästä toiseen, eikä sateita juuri tippunut syksylläkään. Useista tekijöistä johtuen hinnat pysyivät ennätyskorkealla niin kesän kuin loppuvuoden.

Hinnankiinnitykset tasoittamaan hinnanvaihteluja

Vuosi 2021 on ollut kokonaisuudessaan kaikin puolin opettavainen.

Hinnanvaihtelut ovat olleet rajumpia kuin, mihin on totuttu Ja osoittaneet konkreettisesti, ettei
Priimaplus-sopimuksen ainutlaatuisia hinnankiinnitysmahdollisuuksia kannata jättää hyödyntämättä.

Vaikka pörssisähkö on edullisin pitkällä tähtäimellä, on epävarmoina aikoina järkevää tehdä hinnankiinnityksiä eri ajankohdissa, eri suuruisina.

Hintaa kiinnittäneet yritykset ovatkin nauttineet koko kesän ja syksyn moninkertaisesti edullisimmista sähköhinnoista.

Hinnankiinnityksillä pienennät riskiä

Priimaplus-asiakkaana sinulla on mahdollisuus hyödyntää milloin tahansa tätä sopimukseesi kuuluvaa ainutlaatuista ominaisuutta. Voit kiinnittää yrityksesi sähkön hintaa PKS:n asiantuntijoidemme hinnankiinnityspalvelussa tai tehdä hinnankiinnityksiä itse.

Näistä mahdollisuuksista voit lukea uudesta oppaastamme, jossa esittelemme yritysasiakkaan 3 tapaa vaikuttaa sähkön hintaan.

Pysy kuulolla myös alkuvuodesta, sillä tuotamme parhaillaan ohjemateriaalia hinnankiinnitysten tekoon. Näiden uusien materiaalien myötä haluamme tarjota sinulle entistä paremmat mahdollisuudet vaikuttaa oman yrityksesi sähkölaskuun.

Hintatilanne rauhoittuu ensi vuonna

Historiallinen sähkövuosi on pian takana.

Tämän hetken ennusteiden mukaan korkea hintatilanne tulee rauhoittumaan ensi keväänä. Tästä pääset lukemaan tammikuun blogistamme, jossa teemme katsauksen vuoden 2022 pörssisähköhintoihin.

PKS Sähkökauppa oli mukana luomassa Joulun Taikaa -valoteoksia Joensuussa.

Kiitos yhteistyöstä ja hyvää joulua!

Sitä ennen on kuitenkin aika rauhoittua viettämään joulua rakkaiden pariin.

Haluan kiittää hyvästä yhteistyöstä ja toivottaa tämän blogin ja kuvien myötä hyvää ja rauhallista joulua kaikille yritysasiakkaillemme eri puolella Suomea!

Kuvat on otettu Joulun Taikaa -valoteoksista, joita PKS Sähkökauppa on ollut mukana toteuttamassa. Jos liikut täälläpäin, niin tervetuloa ihastelemaan väriloistetta Joensuun torille - Ne ovat nähtävillä  21.11.21–6.1.22 joka päivä klo 15–22.

Joensuussa saatiin ihastella joulun alla Joulun Taikaa -valoteoksia.

 

Aiheet: Sähkömarkkinat, Ajankohtaiskatsaus, Hinnankiinnityspalvelu