Hinnankiinnityspalvelu tutuksi – osa 2: Hinnankiinityspalvelu avaa uusia mahdollisuuksia yrityksesi sähkökulujen hallintaan

Kirjoittanut Tomi Turunen on 17.12 .2020 10:27

Sähkön hinnan kiinnittäminen on Priimaplus-sopimuksen erikoisuus, jota et muista sopimuksista löydä. Tässä blogissa esittelen, mitä hyötyjä ja mahdollisuuksia hinnankiinnityspalvelu tuo yrityksellesi.

Hinnankiinnityspalvelussamme asiantuntijat hoitavat sähköasiasi ja sinä voit keskittyä olennaiseen

Suomalaiset yritykset ovat perinteisesti suosineet kiinteähintaisia sähkösopimuksia, jolloin sähkökulut on pystytty kätevästi ”budjetoimaan” pitkälle tulevaisuuteen. Etuna on tällöin tietenkin hyvä ennustettavuus, mutta riskinä se, että pitkäaikaisen sopimuksen tuleekin tehneeksi konsanaan väärään aikaan ja ennustettavuudelle kertyy iso hintalappu.

Priimaplus-asiakas voi hyödyntää valintansa mukaan tuntihintaisuuden
edut, vakauttaa sähkönsä hintaa hintakiinnityksillä tai tehdä molempia.

Tämän vuoksi pörssisähköön perustuvat sopimukset ovatkin alkaneet yleistyä viime vuosina yhä laajemmin. Pörssisähkössä yrityksiä kiinnostaa sen tuntihintaisuus ja sen myötä mahdollisuus hankkia sähköenergiaa todella edullisesti. Toisaalta riskinä on koettu, että sähkön hinta on varsinkin talvisaikaan yleensä korkeammalla ja voi vaihdella myös päivän aikana merkittävästi. Priimaplus-sähkösopimus kehitettiin juurikin ratkaisemaan tuota pörssisähköön liitettyä ongelmaa. Priimaplus-asiakas voi hyödyntää valintansa mukaan tuntihintaisuuden edut, vakauttaa sähkönsä hintaa hintakiinnityksillä tai tehdä molempia.

Hinnan kiinnittäminen maksuttomana palveluetuna

Sähkön hinnan kiinnittäminen on Priimaplus-sopimuksen erikoisuus, jota et löydä muista sopimuksista. Jos sinulla ei ole aikaa, mahdollisuutta tai halua seurata sähkön hintaa ja tehdä hinnankiinnityksiä itse, voit valita hinnankiinnityspalvelun myös maksuttomana asiakasetuna, jolloin sähkönhankinnan asiantuntijamme huolehtivat yrityksesi sähkön hinnan kiinnittämisestä markkinanäkemyksensä mukaan. Voit kiinnittää sähkön hintaa vuosineljänneksittäin jopa kahdeksi vuodeksi tulevaisuuteen. Kaiken lisäksi kiinnityksen voi tehdä koko sähkön tarpeellesi tai vain osalle siitä.

Sähkön hinnan kiinnittäminen on Priimaplus-sopimuksen erikoisuus, jota et löydä muista sopimuksista. 

Hinnan kiinnittämisen ensisijainen idea on vakauttaa sähkön hintaa odottamattomien hinnannousujen varalle. Kun vakautat sähkön hintaa, vältät pörssisähkön mahdolliset odottamattomat hinnannousut aikoina, jolloin yrityksessäsi kuluu eniten sähköä. Jos suurin sähkönkulutus kohdistuu esimerkiksi jollekin tietylle kaudelle, kuten maatiloilla kesäajalle tai  liikuntahalleissa syys- ja talviajalle, voit hintakiinnityksillä varmistaa, että yllättäviä lisäkuluja sähkön osalta ei tule. Hinnankiinnityksen tavoitteena on myös hyödyntää eteen avautuvia mahdollisuuksia hankkia sähköä jopa markkinahintaa halvemmalla. Tällainen tilaisuus avautui viimeksi vuoden 2020 koronapandemian aikana, jolloin kaikki pörssit sukelsivat poikkeuksellisen alas.

Hinnankiinnityspalvelun hyödyt yrityksellesi:

  • Maksuton palvelu yrityksesi sähkön hinnan vakauttamiseen ja ennustettavuuteen

    Priimaplus-sopimukseen kuuluva maksuton palvelu, jossa asiantuntijamme tekevät hinnankiinnityksiä puolestasi. Kun teemme asiakkaillemme hinnankiinnityksen, PKS ostaa itse samanhintaisen kiinnityksen johdannaismarkkinoilta. Tämä tarkoittaa sitä, että PKS ei itse suoraan hyödy hinnankiinnitysten tekemisestä, vaan tavoittelemme hinnankiinnityksillä asiakkaillemme hintavakautta hintatasolla, joka on näkemyksemme mukaan markkinoiden kehitykseen nähden edullinen. Lue lisää asiantuntijaosaamisestamme, jonka saat hinnankiinnityspalvelulla yrityksesi hyödynnettäväksi.
  • Pörssisähkön mahdollisuudet ja kiinteän hinnan edut samassa paketissa

    Voit käyttää sähköä pörssisähkön tuntikohtaisella hinnalla tai vakauttaa sähkön hintaa hintakiinnityksillä silloin, kun siitä on hyötyä yrityksellesi. Näin yrityksesi sähkön hinta pysyy jatkuvasti hallinnassa ilman pitkien sopimusten riskejä. Yrityksesi pääsee siis edelleen hyödyntämään myös kilpailukykyistä pörssihintatasoa, joilla suuret yritykset ja sähköyhtiötkin hankkivat sähkönsä.
  • Säästä aikaa ja vaivaa – Voit keskittyä omaan liiketoimintaan

    Sähköasioiden hoito ei ole yrityksessä yleensä kaikkein tärkeimpien hoidettavien asioiden listalla. Siksi siinä saatu ajan säästö on aina samalla rahan säästöä. Voit keskittyä rauhassa omaan liiketoimintaasi, kun asiantuntijamme pitävät huolen siitä, että palvelut pelaavat ja sopimuksesi sähkön hinta on ajan tasalla aina. Vaivattomuuden ja ajan säästön lisäksi yrityksesi voi saada myös lisähyötyjä hintakiinnitysten kautta. Esimerkiksi vuonna 2019 hinnankiinnityspalvelussa tekemämme kiinnitykset osuivat niin hyviin ajankohtiin, että asiakkaamme säästivät sähkölaskuissaan keskimäärin 0,8 senttiä kilowattitunnilta verrattuna toteutuneisiin sähköpörssin tuntihintoihin.

Muun muassa vesitilanne vaikuttaa sähkön hintaan

Mitä hinnankiinnityksessä sitten käytännössä tapahtuu?

Hinnankiinnityspalvelussa arvioimme sähkön hintaa yleisen hintakehityksen sekä pitkän ja lyhyen ajan trendien näkökulmasta. Seuraamme työksemme aktiivisesti sähkömarkkinoiden hintakehitystä ja siihen vaikuttavia taustatekijöitä, kuten pidemmän aikavälin sääennusteita, vesivarastotilannetta Pohjoismaissa ja voimantuotannon käyttöasteita. Markkinaennusteiden sekä oman kokemuksemme ja näkemyksemme perusteella teemme sähkönhankinta- ja hinnansuojaustoimenpiteitä koko volyymimme osalta. Lue lisää blogisarjamme ensimmäisestä osasta. Kerromme siinä myös, millaisille ajanjaksoille hintaa voidaan kiinnittää ja miten hinnankiinnityksiä tehdään.

Ota yhteyttä!

Jos olet jo ottanut hinnankiinnityspalvelun käyttöösi Priimaplus-sopimuksessa, voit seurata asiantuntijoidemme tekemiä hinnankiinnityksiä Priima Live -palvelussa.

Haluaisitko ottaa hinnankiinnityspalvelun käyttöösi?

Jos sinulla ei vielä ole käytössä hinnankiinnityspalvelua, pyydä yrityksellesi tarjous Priimaplus-sähkösopimuksesta, johon sisältyy maksuton hinnankiinnityspalvelu. Voit myös ottaa Priimaplus-sähkösopimuksen käyttöösi soittamalla meille puh. 013 2663 100.

Pyydä tarjous

Aiheet: Pörssisähkö, Live-palvelu, Sähkösopimus, Hintakiinnitykset, Sähkön kilpailutus, Hinnankiinnityspalvelu