Mistä tunnistat luotettavan sähkönmyyjän?

Kirjoittanut Lotta Lilja on 26.2 .2018 02:33

Mistä tunnistat luotettavan sähkönmyyjän

Sähkömarkkinoilla kilpailu on kovaa ja sähkökauppiaita on paljon. Yrityksiä kannustetaan jatkuvasti kilpailuttamaan sähkösopimuksiaan, jotta omiin tarpeisiin sopivin sähkösopimus löytyisi laajan tarjonnan joukosta. Valitettavasti sähkökauppiaiden joukkoon mahtuu myös yrityksiä, jotka menevät yli siitä missä aita on matalin – jopa hyödyntäen lainsäädännön porsaanreikiä. Koska kuluttajansuoja ei turvaa yrityksiä, voi sopimuksen tehnyt joutua ikävään tilanteeseen. Uuden ja tuntemattoman sähkönmyyjän tausta kannattaakin tutkia ennakolta!

Yrityksen sähkösopimuksia on kahdentyyppisiä

Monet sähkönmyyjät haluavat sitoa asiakkaansa kiinni mahdollisimman pitkillä määräaikaisilla sopimuksilla, mikä ei aina ole asiakkaan edun mukaista. Siksi yhä useampi yritys ostaakin tänä päivänä sähkönsä pörssihintaisena säästäen samalla sähkökustannuksissa.

Yrityksen valittava onkin kahdentyyppisiä sopimuksia: perinteisiä määräaikaisia sähkösopimuksia kiinteällä hinnalla sekä joustavia pörssisähkösopimuksia, jossa hinta kilpailutetaan pörssissä jokaisena tuntina. Jotta osaa valita tarpeisiin sopivimman vaihtoehdon, kannattaa kumpaankin sopimustyyppiin perehtyä. Tutustu esimerkiksi maksuttomassa oppaassamme eri vaihtoehtoihin tarkemmin!

Huomioi nämä asiat valitessasi sähkönmyyjää!

Muutamat hyvin tyypilliset piirteet ja toimintatavat paljastavat epäluotettavan sähkönmyyjän. Niistä merkittävin on hoppuileva myyjä, joka ei ole kiinnostunut asiakkaan tarpeista, vaan pyrkii tekemään sopimuksen mahdollisimman nopeasti. Hänen ajatuksenaan on harhauttaa ostajaa, jottei tämä ehtisi perehtymään sopimusehtoihin tai myyjän taustoihin.

Tarkkaile etenkin näitä merkkejä:

  • Myyjä esittelee itsensä ja edustamansa yrityksen epäselvästi puhelimessa.
  • Myyjä lupaa sähköä alle asiakkaan nykyisen hinnan, vaikka ei edes tiedä, millainen sopimus asiakkaalla on.
  • Tarjottu hinta alittaa pörssihintatason, eli käytännössä myyjän ostohinnan. Vetoaako myyjä hinnoitteluperusteena esimerkiksi omaan “ostohintaansa”? Muista, että ainut kestävä hinnoitteluperusta pörssihintaisissa sopimuksissa on virallinen pörssihinta!
  • Myyjä ei ole kiinnostunut asiakkaan tarpeista, vaan hänellä on kiire tehdä sopimus ilman, että asiakas ehtii perehtyä siihen.

ÄLÄ siis…
… alistu myyjän hoputukseen, vaan vaadi kuulla kaikki sopimuksen yksityiskohdat niin, että ymmärrät ne.
… suostu sopimukseen, jossa maksat sähköstä etukäteen. Se on hyvän markkinatavan vastaista ja lisäksi laitonta.

TARKISTA…
… myyjän ja hänen edustamansa yrityksen taustat, ennen kuin mietit tarjousta pidemmälle.
… liittyykö hintaan mahdollisesti muita lisäkuluja.
… onko sopimuksessa pykälää, jonka perusteella myyjä voi nostaa hintaa yksipuolisesti?

VARMISTA,…
… että pystyt itse seuraamaan, mistä maksat ja paljonko kulutat sähköä.

Haluatko lisää vinkkejä sähkön ostamisen tueksi?

Näiden vinkkien avulla osaat tunnistaa luotettavan myyjän ja solmimaan yrityksellesi paremman sähkösopimuksen. Sähkön tarjoajia on silti valtavasti, ja rehellistenkin myyjien tarjonnasta voi olla haastavaa löytää oman yrityksen tarpeisiin sopivaa sopimusta. Siksi kokosimmekin sähkön ostajan tärkeimmät opit oppaaseen, jonka voit ladata maksuttomasti täältä!

Oppaasta saat mm. vinkkejä oikean sopimustyypin valintaan sekä tietoa pörssisähkön ja määräaikaisen sähkösopimuksen eroista. Luettuasi oppaan osaat varmasti valita yrityksesi tarpeisiin sopivimman ja kustannustehokkaimman sähkösopimuksen. Lataa siis opas yrityksesi sähkönhankintaan täältä!

New Call-to-action

 

Aiheet: Sähkömarkkinat, Vastuullinen valinta, Sähkösopimus, Sähkön kilpailutus