Kuntokeskus Energy – pörssisähkö sopii paljon kuluttaville kuntosaleille

Kirjoittanut Lotta Lilja on 02.10 .2019 08:45

Kopio tiedostosta P7032986 (1)

Kuntokeskus Energy on Joensuulainen kolmen kuntosalin ketju. Hyvin varustellut ja ympäri vuorokauden avoimet salit kuluttavat paljon sähköä – yhteensä vajaa 500 000 kWh vuodessa. Tämän vuoksi sähköyhtiön ja -sopimuksen valinta on ollut tärkeä päätös. Kuntokeskus Energyn yrittäjä Kari Karhu on luottanut PKS:n palveluun jo useiden vuosien ajan ja hakee säästöä PKS:n Priimaplus-sähkösopimuksesta.

Kuntokeskus Energy

Kuntokeskus Energy on kuntosalipalveluita tarjoava yritys Joensuusta. Kuntokeskus Energyllä on toimipisteet Joensuun keskustassa, Rantakylässä ja Ylämyllyllä, ja työntekijöitä saleilla on 20. Suunnitelmissa on uusien toimipisteiden avaaminen myös Karhunmäkeen ja Kuopioon. Moderneilla saleilla on tarjolla niin kuntosalipalveluita, ryhmäliikuntaa kuin kehonhuoltoa fysioterapian ja hieronnan muodossa.

Kuntosali kuluttaa paljon sähköä

Kuntokeskus Energyn kaikki kolme toimipistettä ovat auki ympäri vuorokauden. Salit ovat hyvin varusteltuja ja sähkönkulutus on sen mukainen. Sähkönkulutusta on käyttöpaikoissa yhteensä vajaa 500 000 kWh vuodessa. 

“Kulutamme tosi paljon eli sähkösopimuksella on suuri merkitys kustannusten kannalta. Toivomme sähkösopimuksen tuovan meille rahallista säästöä. Se on luonnollisesti se, mitä pohjimmiltaan tavoitellaan”, Kuntokeskus Energyn toimitusjohtaja Kari Karhu kertoo.

Saleilla sähköä kuluttavat erityisesti saunat, jotka ovat päällä päivittäin klo 13-21 täydellä teholla. “Saunat ovat iso sähkösyöppö”, Karhu toteaa. Toimitilat ovat kooltaan 1100-1800 neliöisiä, joten myös ilmastoitavaa on paljon. Kesällä tilat pidetään viileinä ilmalämpöpumpuilla. Lisäksi valaistus kuluttaa sähköä, mutta sen osalta säästöjä on saatu vaihtamalla loisteputkivalot led-valaistukseen. Saleilta löytyvät myös treenaajien käytettävissä olevat televisiot.

PKS on tarjonnut Kuntokeskus Energylle apua energiatehokkuuden kehittämiseen: “Me olemme käyneet keskustelua siitä, mikä meillä on sähkön suurin kuluttaja ja voitaisiinko me muuttamalla omaa käytöstämme vaikuttaa siihen, että kulutus olisi pienempi”, Karhu kertoo.

Kuntokeskus Energy | Kuva: Marika Saikkonen

Kuva: Marika Saikkonen

Miksi PKS?

PKS ja Kuntokeskus Energy ovat tehneet yhteistyötä pitkään: “Olemme tehneet PKS:n kanssa sähköyhteistyötä aika monia vuosia. PKS on meille tuttu yhteistyökumppani ja ollaan oltu aina tyytyväisiä”, Karhu kertoo.

Kiitosta PKS saa Karhulta toimi­vasta yhteis­työstä ja aina muka­vasta henkilö­kunnasta:

“Yhteistyö on ollut kokonaisuutena tosi toimiva. PKS:llä on täällä Joensuussa äärimmäisen mukava henkilökunta. Kyllä se merkitsee paljon, että voi soittaa kysellä aina kun joku askarruttaa. Ja joskus saa vaikka vähän valittaakin niin sieltä tulee aina iloisia vastauksia!”, Karhu tiivistää.

Erityisesti Karhu on kokenut arvokkaana PKS:ltä saadun tuen sähköön liittyvien päätösten tekemisessä: “PKS:ltä on saanut hyvin apua! Olemme käyneet sähköön liittyviä asioita läpi ja keskustelleet siitä, mihin sähkön ostossa kannattaisi kiinnittää huomiota. Jos jokin asia on ollut vähän epävarma tai epäselvä, niin kyllä sieltä on apua saanut”, Karhu jatkaa.

Kuntokeskus Energy luottaa sähköasioissa Pohjois-Karjalan Sähköön

Toimitusvarmuus ja hinta ovat kuntosalille tärkeimmät asiat sähköyhtiön ja -sopimuksen valinnassa

Tärkeimmäksi seikaksi Karhu nostaa sähkösopimuksen valinnassa hinnan: “Tietysti hinta on tärkeä asia – varsinkin kun kulutusta on paljon”, Karhu kertoo. 

Hinnan lisäksi sähkön toimitusvarmuus on kuntosalin pitäjälle tärkeää. Mahdollisissa ongelmatilanteissa Karhu toivoo, että sähköyhtiö pystyy reagoimaan nopeasti. “Jos sähköt menevät salilta poikki, niin ei mene montaa minuuttia, kun minulla puhelin jo soi ja asiakkaat reklamoivat. Tästä saatiin kokemusta joskus, kun Ylämyllyllä kaivinkone veti linjan poikki ja sähköt katkesivat”, Karhu kertoo. “Silloin on tärkeää, että sähköyhtiö on tavoitettavissa ja pystyy auttamaan”, Karhu jatkaa.

Karhu arvostaa myös sähköyhtiön proaktiivisuutta energiatehokkuuden ja sähkönkäytön kehittämisessä. “Haluan hyvän keskusteluyhteyden sähköyhtiöön. Toivoisin, että jos myyjä löytää jonkun keinon, miten sähköä voisi vielä säästää, niin hän kertoisi siitä. Tämä on toiminut PKS:n kanssa”, Karhu toteaa.

PKS:n ja Kuntokeskus Energyn yhteistyö on proaktiivista

Pörssisähköstä ja hintakiinnityksistä etua paljon sähköä kuluttaville kuntosaleille

Kuntokeskus Energyllä on käytössää PKS:n Priimaplus-pörssisähkösopimus, jossa sähkön hinta määräytyy tuntikohtaisesti sähköpörssissä. Pörssisähkön hinta on halvimmillaan yöllä, kun sähkön kysyntä on vähäistä. 

Kuntokeskus Energy tavoittelee säästöä Priimaplus-pörssisähkösopimuksellaKunto­keskus Energyn kunto­salit ovat avoinna ympäri vuoro­kauden ja käyttä­mällä pörssi­sähköä Kuntokeskus Energy tavoittelee säästöä yön halvemmista tuntihinnoista. “PKS:n myyjä kertoi meille tästä mahdollisuudesta ja uskoimme sen olevan meille sopiva vaihtoehto”, Karhu kertoo.

PKS tarjoaa Priimaplus-pörssisähkösopimuksen rinnalla hinnankiinnityspalvelua, jonka avulla voidaan vakauttaa pörssisähkön hintavaihteluita kiinnittämällä sähkönhintaa osittain tai kokonaan tietyllä aikavälillä. Kuntokeskus Energy on hyödyntänyt hinnankiinnityspalvelua ja PKS:n asiantuntijat ovat tehneet hinnankiinnityksiä heidän puolestaan. “Hintasäästö on meillä tässä motiivina ja haluamme kokeille kaikkia mahdollisia keinoja sähkölaskun optimointiin”, Karhu toteaa. “Hinnankiinnitykset eivät ole työllistäneet minua lainkaan, vaan PKS on hoitanut ne kokonaan”, hän jatkaa.

Haluatko pörssisähköä myös teidän yritykseenne?

Pyydä tarjous

Lataa myös maksuton oppaamme, josta saat vinkkejä kustannustehokkaan sähkösopimuksen valintaan! Opas vertailee määräaikaista ja pörssisähkösopimusta keskenään yrityksen näkökulmasta.

Lataa maksuton opas yrityksen sähkösopimuksen hankintaan

 

Aiheet: Pörssisähkö, Sähkösopimus, Asiakkaana, Kokemuksia, Hintakiinnitykset, Sähkön kilpailutus